Follow | Dashboard
Losing Melody
Awesome Post :3
Friday, February 17, 2012 • 4:42 AM • 0 comments

Tumblr

Kawan Karib ?!

Kawan karib ? Sebenarnya yas nak cerita something ni,  ada seorang kawan yas ni, dia tumpang yas balik sebab rumah dia jauh dari sekolah. Dia tumpang yas masa balik sebab nak pergi sekolah agama. Dia selalu buat yas rasa marah sebab, dia suka cerita apa yang yas buat kat rumah dekat kawan-kawan yas. Bila yas bad mood semua dia cerita kat kawan yas. Then mak yas pulak layan je dia dengan perasaan sedih sebab dia tu gemuk sikit then ada penyakit semput. Okey wtv, then dia suka buat yas nangis tau, pasal dia lah yas tak suka dia. Dialah penyebabnya ! Selalu mak yas masak nasi dalam 1/2 pot gituu enn, keluarga yas ada 6 ke 7 orang campur dia lagi dah berapa kan ? Dah la dia ambik nasi banyak GILA !

    Pinggan tu penuh kut dengan nasi yang dia ambik. Lauk jangan cakap la weyy, banyak jugak. Then yas selalu makan lambat , then bila yas tengok periuk nasi tu dah macam tak ada nasi dah tau tak ? Kakak dengan abang yas selalu balik lambat, habis nak makan macam mana ? Diaorang tu kadang-kadang boleh tahan selera dia. Lepastu enn kat rumah yas dia macam tak ada adab tau, bila nak tidur dia tidur sesuka hati , bila nak tengok tv bukak sesuka hati then bila nak main laptop main je sesuka hati then nak makan pun sesuka hati dia je nak makan. Itu yang buat yas geram dengan dia. Macam nak pancung je kepala dia tu tauu. Tak tahan hidup dengan dia -,- Dah la hari-hari pulak tuu -,-

Hari Ambik Hadiah ( Pertandingan Bowling )

Time ni memang syok gilos ah weyy. Happy dan excited sesangat enn xD Kiteorang pergi dalam pukul 12.30 masa time sekolah lagi. Then ada kelas tambahan tapi tak pergi sebab kiteorang balik dah pukul 2.35 enn, kelas tambahan habis pukul 2.00 :) Rasanya dah 2 hari kut tak pergi kelas tambahan tapi tak apa , untuk sekolah ku sanggup lakukan apa sahaja :D Then bila dah sampai tu, kiteorang tunggu la kan bila la nak umumkan pemenang ni. Sementara tu , ada pulak seorang budak kecik ni macam orang GILA jalan sana jalan sini sambil buat memek muka yang kurang disenangi ramai :P Pastu kiteorang berempat ni jalan-jalan la kann. Then kiteorang lari-lari kat situ sebab ada salah seorang kawan yas pijak-pijak kasut tauu. ( macam budak-budak kan ? :P ) Then tiba-tiba dia ikut lari, dia kejar kiteorang bertiga. Yang kawan yas lagi satu ni dia tak kejar tauu. Kurang asam punya budak -,- Lari punya lari sampai semua tempat kiteorang pergi dia jumpa jugak , then kiteorang carilah cikgu, jumpa je cikgu, kiteorang cakap macam ni :

Kiteorang : Cikgu ! Tolong ! Ada budak kejar kiteorang. Tolong cikgu ! Sesak nafas macam ni cikgu ! *semua dah nak pengsan dah*

Cikgu : Awak semua ni kann, awak tu dah la budak darjah enam , tak malu ke kena kejar dengan budak kecik ah ? Yang awak pergi layan budak tu kenapa ? Dah ! Duduk sini diam-diam, kejap lagi diaorang nak umumkan pemenang tu.

Kiteorang : Cikgu ! Tolong cikgu ! Budak tu datang cikgu ! Tolong cikguuu !!

Cikgu : *buat tak layan*

  Lepastu kiteorang lari punya laju pergi toilet semua dia kejar jugak enn, then yas dah macam nak pengsan dah dengan tak sarapannya lagi fuhh , pengsan kang susah pulak cikgu nanti. Yas stop then yas cakap kat budak tu :

Yas : Awak , awak ni tak malu ke huh kejar kiteorang ? *penat* Kalau awak nak main kejar-kejar awak kejar budak dua orang tu haa *sambil tunjuk ke arah kawan yas*

  Then dengan sepantas kilatnya dia kejar kawan yas tuu. lari lintang pukang diaorang. Memang best la time tu, penat jugak. Then kiteorang suruh cikgu belanja makan cikgu buat bodoh je -,- 

Teringin

Saya sebenarnya kann, saya teringin sangat nak menari dan pandai menyanyi. Tapi malangnya tidak :( Tak apa mungkin saya tak ada bakat dalam bidang tu kann, siapa tahu mungkin satu hari nanti saya dapat bakat yang saya nak ? Hanya Allah sahaja yang tau segala-galanya :)

Thanks sebab baca cerita saya yang merepek ni ^^ Moga Allah akan mempermudahkan perjalanan seharian anda :) AMIN.

Welcome


Hye peeps ! My name is Yasmin. 13 years old. Don't forget to follow my blog. Thanks for visiting, come again :)


Profile

Tagboard

Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Doodle By: Kak Wani
Edited: Yasmin Syahirah